Verhoog de Efficiëntie van uw MKB: Digitaliseer en Automatiseer met €10.000 Subsidie

Bent u als MKB-er actief in de maak- of productiesector in de provincie Overijssel? 

Krijg tot € 10.000 subsidie met het nieuwe subsidieprogramma voor digitalisering! 

Implementeer software automatiseringstechnologiën van SmartTechNXT om uw processen te automatiseren.

De subsidie kan worden toegepast bij een van de volgende activiteiten:

  • Effectief beheren en gebruiken van data in de organisatie om actueel inzicht te verkrijgen op meerdere niveaus.
  • Digitaliseren en organiseren van bedrijfsinformatie voor betere archivering.
  • Implementeren of verbeteren van computerprogramma’s voor Enterprise Resource Planning (ERP) of Manufacturing Execution Systems (MES).
  • Volledige automatisering van productieprocessen door middel van integratie van industriële automatisering en robotisering.

Het subsidieprogramma wordt aangeboden door de provincie Overijssel en is bestemd voor het MKB in die provincie. Het doel van het programma is om zowel het midden- en kleinbedrijf (MKB) te ondersteunen bij het zetten van stappen op het gebied van digitalisering. Het programma staat open voor alle MKB-bedrijven in de provincie Overijssel, die tussen de 1 en 250 werknemers hebben en een omzet hebben kleiner dan of gelijk aan € 40 miljoen.

SmartTechNXT uit Hengelo is de ideale partner voor de uitvoering van de digitalisatie van uw bedrijfsprocessen door slimme software automatiseren te implementeren. Met vele jaren ervaring in binnen- en buitenland zal SmartTechNXT u helpen met de subsidie aanvraag en de uitvoering daarvan. 

De subsidie wordt verleend voor meerdere digitaliseringsactiviteiten, waaronder het ontwikkelen van een digitaliseringsplan, het digitaliseren en structureren van bedrijfsinformatie, het optimaliseren van het gebruik van data binnen het bedrijf, en het verbeteren van de digitale veiligheid van het bedrijf.

U dient de werkzaamheden binnen drie maanden na ontvangst van de subsidie te starten en binnen 12 maanden af te ronden. De subsidie moet voldoen aan verschillende regelgevingen; ook dient het bedrijf een digitaliseringsplan in te dienen, dat moet worden opgesteld door een derde partij met ervaring en een kennismaking met het bedrijf, een beschrijving van de uit te voeren digitaliseringsactiviteiten, een tweejarenplan voor de uitvoering van deze activiteiten moet bevatten, en de totale kosten en financiering van de digitaliseringsactiviteiten.

Het subsidieprogramma biedt een vaste subsidie van € 500,- voor het opstellen van een digitaliseringsplan en maximaal 40% van de kosten voor het uitvoeren van digitalisering activiteiten, tot een maximum subsidie van € 10.000,- per aanvraag. De totale subsidie moet minimaal € 2.000,- zijn en de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd bij een MKB-bedrijf met fysieke aanwezigheid in de provincie Overijssel zoals SmartTechNXT uit Hengelo. 

SmartTechNXT is één van de implementatie-uitvoerders en wij helpen u graag met de voorbereiding van de aanvraag en de uitvoering hiervan in samenwerking met uw Innovatie consultant. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek.