Automatiseer en Optimaliseer het betalen van Rekeningen

Wat is Accounts Payable-automatisering?

Accounts Payable (Crediteuren) Automatisering is een softwareoplossing die gebruik maakt van procesautomatisering, het automatisch vastleggen van rekeningen en document classificatie om u te helpen uw crediteuren afdeling te optimaliseren.

Door het automatiseren kunt u deze arbeidsintensieve, handmatige processen beter stroomlijnen en de factuurverwerking een boost te geven. Dit bespaart uw organisatie tijd, geld en onnodige fouten.

Op 18 Mei 2022 om 15:00 uur organiseerde SmartTechNxt in samenwerking met HelpSystems een webinar om de voordelen van het automatiseren van het Betalingsproces te bespreken.

Waarom Automatiseren?

U heeft uw crediteurenteam niet ingehuurd voor het handmatig invoeren van gegevens, het opsporen van facturen en het handmatig matchen van inkooporders. Bovendien is het handmatig verwerken van facturen inefficiënt en vatbaar voor kostbare fouten. Dit kan leiden tot hoge kosten van leveranciers, verloren of zoekgeraakte facturen en te late betalingen.

Het Automatiseren van het betalingsproces is een gemakkelijke manier om de kosten te verlagen en de efficiëntie te verbeteren.

 • Robotachtige procesautomatisering

Software-robots nemen vervelende, repetitieve processen over, zoals het bewaken van een inbox of het invoeren van gegevens in een systeem of andere kritieke applicaties.

 • Intelligente documentverwerking

Robuuste, gepatenteerde software elimineert het handmatig sorteren en classificeren van documenten. 

De voordelen van het Automatiseren van het Crediteuren proces.

Een standaard factuur bestaat niet. Iedere factuur heeft een ander formaat of lengte. Dit verschilt vaak per bedrijf. Andere automatische systemen worstelen vaak met facturen in verschillende formaten of met facturen die meerdere pagina’s hebben. Een intelligente Crediteuren-oplossing kan facturen en documenten in alle soorten en formaten vastleggen en verwerken. Dit bespaart u veel tijd en geld. Met onze Onze Automatische Crediteuren oplossing biedt de volgende voordelen:

 1. Automatiseer het genereren van rapporten

Het systeem kan communiceren met boekhoudsystemen om automatisch grootboek- en budgetrapporten te genereren en deze te delen met relevante collega’s.

 1. Intelligente vastlegging en classificatie van facturen

Classificeer en scheid gegevens uit facturen en ondersteunende documenten die uit meerdere pagina’s bestaan. Onze intelligente software maakt tijdens de vastlegging automatisch onderscheid tussen bijvoorbeeld samenvattingen en regel items om geautomatiseerde factuurverwerking te realiseren.

 1. Gegevens synchroniseren

Naadloos integreren met uw bestaande ERP- of P2P-systeem, zoals SAP, Syspro of PeopleSoft, om het bijhouden van gegevens te automatiseren, handmatige gegevensinvoer te elimineren en de training van eindgebruikers tot een minimum te beperken.

 1. Facturen archiveren

Archiveer uw facturen elektronisch. Bestanden kunnen dan makkelijk beschikbaar worden gemaakt en worden ingelezen op een veilig opslagpunt voor alle documenten.

 1. Haal de juiste gegevens uit de documentatie

Haal automatisch belangrijke gegevens uit de facturen — van automatische rekeningen tot streepjescodes en stuur deze eventueel door naar de juiste systemen voor verdere verwerking.

 1. Grootboekidentificatie (General Ledger)

Automatiseer zoekcriteria zoals leverancier, bedrag, categorie, enz. om facturen te classificeren voordat de betaling wordt gemaakt. Gebruik regels om te bepalen hoe de documenten moeten worden doorgestuurd naar andere systemen.

 

Waarom Crediteuren Automatisatie ook voor uw bedrijf werkt:

 1. Makkelijk te installeren

Gebruikt onze software in een mate van uren, niet dagen.

 1. U hoeft geen sjablonen (templates) meer te bouwen

Onze software creëert automatisch nieuwe sjablonen (templates) wanneer er nieuwe documentstructuren zijn.

 1. Makkelijk te onderhouden

Als uw documenten veranderen, zorgt onze software er voor dat uw systeem altijd up-to-date is.

Registreer u gratis voor de webinaar op 18 mei 2022 om 15:00 uur. De webinaar wordt georganiseerd door SmartTechNxt in samenwerking met HelpSystems en bespreekt de voordelen van het automatiseren van het betalingsproces en de stappen die we doorlopen om dit ook bij u toe te passen.  

Presentatoren:

Keith Fuller, Technisch Adviseur, HelpSystems

Keith Fuller werkt al meer dan tien jaar bij HelpSystems en is een gecertificeerde automatiseringsspecialist. Hij geeft trainingen op afstand en op locatie voor klanten en ondersteunt het volledige HelpSystems Automatiserings-portfolio.

Mark Agterdenbosch, MD SANEC for emea – CEO SABA Centre – Sr. Business Development Advisor SmartTechNXT – Chair Southern Africa NAFTC-Africa